Mijn lichaam

Ons lichaam is een kostbaar bezit, niet voor niets wordt wel eens gezegd dat ons lichaam onze tempel is. Als we goed met ons lichaam omgaan, zal dat zich terugbetalen.

Toch komen blessures en lichamelijke klachten veel voor, zeker naarmate we ouder worden. Blessures, slijtage en (chronische) ziekten en aandoeningen gooien roet in ons eten. Uit cijfers van het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) blijkt dat per 1.000 consulten bij huisartsenpraktijken 280,4 mensen zich melden met klachten aan het bewegingsapparaat. Onder het bewegingsapparaat wordt het totaal van spieren, botten, pezen en banden verstaan.

Wennen aan klachten

Een bekend gevaar is dat we ‘wennen’ aan klachten en hiermee - letterlijk - doorlopen. In veel gevallen kunnen hulpmiddelen ondersteuning bieden, ook bij chronische klachten. Indien noodzakelijk kunnen we hulpmiddelen geheel op maat maken. Hierbij kunt u denken aan korsetten, braces, bandages en schoenen. Ons doel is de bewegingsvrijheid zoveel mogelijk te optimaliseren en eventuele pijnklachten zoveel mogelijk te beperken. Een advies is bij ons altijd vrijblijvend en kosteloos.